joulukuuta 19, 2011

Inkiväärijuustokakkua ja punaviinipäärynöitä



Tämä juustokakku maistuu juuri sopivasti joululle: inkiväärin ja mausteisen punaviinin yhdistelmä tyydyttää jouluherkkuhimon, muttei jätä suuhun ällömakeaa jouluöveriä. 



Inkiväärijuustokakkua ja punaviinipäärynöitä

150g piparkakkuja
75g Tummansininen Keiju -margariinia

2 prk Alpro Soya maustamatonta soijajogurttia
1 prk Tofuttin maustamatonta tuorejuustoa
reilu pala tuoretta inkivääriä
1 vaniljatanko tai vaniljasokeria
sokeria
1/2 - 3/4 dl perunajauhoa

2 kypsää päärynää
4 dl punaviiniä
1 dl glögijuomaa
3 tähtianista
1 tl kokonaisia neilikoita
1 dl hyytelösokeria

Sulata margariini. Sekoita hienoksi muruksi murskatut piparkakut ja margariinisula. Vuoraa halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Esilämmitä uuni 150°C. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Kuori ja raasta inkivääri. Vatkaa täytteen ainekset perunajauhoja ja sokeria lukuunottamatta tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Sihtaa joukkoon perunajauhot, mausta sokerilla ja inkiväärillä. Levitä massa irtopohjavuokaan piparipohjan päälle. Paista 150°C kunnes pinta on lusikalla painettaessa kimmoisa, muttei vielä lohkeava. Jäähdytä.

Juustokakun paistuessa valmista punaviinipäärynät. Kuumenna punaviini ja mausteet kiehuviksi kattilassa. Kuori päärynät ja lisää mausteliemeen. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes päärynät ovat hieman pehmenneet. Nosta päärynät liemestä ja jäähdytä. Puolita päärynät, poista siemenet ja kanta, leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Levitä juustokakun pinnalle viuhkaksi. Siivilöi punaviinistä mausteet. Sekoita 1 dl punaviiniä ja 1 dl glögijuomaa ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa. Jäähdytä lientä sekoitellen ja lusikoi sitten juustokakun pinnalle.

2 kommenttia:

szilla kirjoitti...

looks really delicious...
I wish I could speak Finnish - however, they say we are relatives in our languages, I cannot understand any words :(

Csilla from Hungary

P.S.: Oops, I suppose 'sokeri' is 'cukor' :) = 'sugar'

Laura kirjoitti...

Thank you! You are right, sokeri is sugar : ) It's always very weird listening to languages that are relatives to Finnish, for example Estonian is so close but not quite the same.