helmikuuta 09, 2011

Ensimmäinen tilauskakku


Tähän ensimmäiseen tilauskakkuuni liittyi paljon ensikertoja: käytin ensimmäistä kertaa kuorrutukseen sokerifondantia, tein ensimmäisen kerran marsipaaniruusuja, jopa täytteetkin tein ensimmäisen kerran ilman varmistuskokeiluja.

Tein tämän kakun luokkalaiseni siskon syntymäpäiväjuhlille. Neiti on kuulemma hyvin tarkka syömisensä suhteen, joten oikeanlaisten täytteiden metsästys ja ideointi vei aikansa. Suklaata piti kuitenkin olla. Kakkupohjana oli porkkanakakku-postauksessa ollut vaniljainen kakkupohja ja täytteenä kanelista kookos-suklaamoussea sekä lime-jogurttia. Kaneli toi mousseen hauskan, melkein mentolisen maun, jota en ollut ollenkaan odottanut yhdistelmää suunnitellessani. Maku oli mukavan raikas eikä ollenkaan liian tuhti tai ällömakea.

Sokerifondantin käyttö arvelutti kakkua tehdessä minua ehkä eniten. En ollut ehtinyt testaamaan sitä etukäteen, ja pelkäsin tumman suklaakuorrutteen joko loistava valkoisen fondantin läpi. Pelkkä kuorruttamisen onnistuminenkin epäilytti. Käytin apuna tätä Youtubesta löytyvää videota, joka on mielestäni hyvin havainnollinen. Itse onnistuin sen avulla loistavasti, vaikka minulla ei ollutkaan apunani pyöritettävää kakkualustaa tai fondantin siloitukseen käytettävää lastaa. Lastan sijasta käytin kiillottamiseen kakkulapion lapetta, mikä toimi itseasiassa yllättävänkin hyvin.


Marsipaaniruusutkin tein Youtuben avustuksella: tämä video on varsin hyvä esimerkki sokeriruusujen tekemisestä ilman minkäänlaisia erikoisapuvälineitä. Ruusujen tekeminen on varsin työlästä puuhaa, mutta hetken pyörittelyn jälkeen syntyvä rutiini nopeuttaa prosessia huomattavasti.



Kumppanini on luvannut suunnitella minulle kakkusivustot, jos alan oikeasti myymään näitä herkkujani. Seuraava tilaus on saman neidin ylioppilasjuhliin. Toivottavasti saan sitä kautta lisää asiakkaita!

2 kommenttia:

ArualMaria kirjoitti...

Vau, kakku on tosi kaunis ja kuulostaa herkulliselta!

Q kirjoitti...

Kiitos kovasti. Ainakin tilaajan kommentit olivat maun suhteen erittäin tyytyväisiä, itse en valitettavasti tätä päässyt maistamaan.