lokakuuta 01, 2009

Juhlan aihetta

Veg'Arome toivottaa kaikille oikein maukasta kansainvälistä kasvisruokapäivää! Itselleni lokakuun ensimmäisen päivän juhla saapui melko nurkan takaa ja yllättäen, mutta onnekseni vietän rennon koeviikon johdosta vapaapäivää. Ehdin siis kokkailla perusnuudelihöttöä hienommin ja päädyinkin tekemään pitkästä aikaa seitania. Jotenkin kynnykseni ruveta seitanin tekoon on kovin korkea, vaikka loppujen lopuksi herkku valmistuu melko helposti. Nautin gourmetburgereista tutun seitanin tällä kertaa hyvän kauraleivän sekä rucola-omena-pekaanipähkinäsalaatin kanssa. Puolukkamehukin maistui vielä paremmalta ja juhlavammalta kuin yleensä viinilasista siemailtuna.

Seitanpihvit rucola-omena-pekaanipähkinäsalaatin kera
yhdelle hengelle

1-2 seitanpihviä
2 ohutta viipaletta tuoretta (kaura)leipää
kourallinen rucolaa
puolikas (suomalainen) punakeltainen omena
muutama pekaanipähkinä
puolukoita
oliiviöljyä
(valkoista) balsamicoa
suolaa
pippuria

Valmista seitan mielellään edellisenä iltana marinointiin asti. Anna marinoitua yön yli. Ruskista juuri ennen tarjoilua.

Pilko omena hyvin ohuiksi suikaleiksi. Sekoita rucola, omenasuikaleet ja pähkinät kulhossa. Lisää tilkka oliiviöljyä ja balsamicoa. Rouhi sekaan hieman suolaa ja pippuria. Kokoa salaatti, lämpimät seitanpihvit ja ohuet leipäviipaleet lautaselle. Koristele salaatti puolukoilla.

Ei kommentteja: