lokakuuta 02, 2009

Ravintola Empire Plaza


En itse niinkään välitä kiinalaisesta. Se on mielestäni hyvää perusruokaa, helppoa ja maistuvaa. Wokkeja valmistin pari vuotta sitten aktiivisemminkin, varsinkin sekasyöjäaikana, mutta nyttemmin ne ovat jääneet uusien kokeilujen jalkoihin. Perheenjäseneni ovat kuitenkin olleet aina innokkaita kiinalaisissa ravintoloissa - tai oikeastaan siinä yhdessä ja samassa - kävijöitä, ja monen vuoden aikana onkin kehittynyt eräänlainen perinne aina merkkipäivinä juuri tuossa kiinalaisessa käymisestä. Ruoka siellä on ihan hyvää, halpaa, muttei mitenkään sykähdyttävää. Itse käyn muuten niin harvoin ravintolassa, että haen näiltä kokemuksilta maullisesti ja visuaalisesti näyttävää kokonaisuutta. Minulle tärkeää ravintolakäynnissä ei ole ainoastaan ruoka vaan koko ympäristö: tilan sisustus, astioiden värimaailma ja muotokieli, ruoan ulkonäkö, palvelu sekä tunnelma.


Tämän takia halusinkin viedä perheeni johonkin toiseen ravintolaan vaihteeksi. Olin jo pitkään katsellut kiinnostuneena Kampin kauppakeskuksen Empire Plaza -ravintolaa. Kiinalaiseksi ravintolaksi se vaikutti hyvin hienostuneelta ja modernilta. Sain maaniteltua vanhempani suostuteltua muuttamaan suunnitelmaa ja rupesin innokkaasti tarkistelemaan ruokalistaa jo ravintolan nettisivuilta.

Empire Plazan ruokalista sisältää koko sivullisen kasvisvaihtoehtoja ja niiden lisäksi muutaman wokkivaihtoehdon. Olen käynyt ravintolassa tähän mennessä kolme kertaa ja saanut joka kerta hyvää ruokaa. Sekä tofupata että currytofupata olivat
maittavia - jopa currytofupata, vaikka tajusinkin annoksen saatuani, etten oikeastaan edes pidä currysta. Annokset ovat erittäin riittäviä ja niistä riittää helposti mukaankin, ellei nälkä ole hirmuinen.

Alkuruuaksi olen edellisillä kerroilla nauttinut Pinaattikeiton Kantonilaiseen tapaan. Ensimmäisellä kerralla taisin saada keiton kanaliemeen tehnynä, mutta toisella kerralla varmistin tarjoilijalta asian kahteen kertaan ja hän kertoi keittiön voivan tehdä keiton kasvisliemeen. Kiinalaistaustaiset tarjoilijat puhuvat melko hyvää suomea, mutta ymmärtämisessä saattaa välillä olla ongelmia. Kannattaa kysyä suomalaistaustaisilta tarjoilijoilta apua, jos ruoan ainesosat tuntuvat jäävän epäselviksi. Tarjoilijat ovat muutenkin hyvin ystävällisiä ja ammattitaitoisen oloisia.
Pinaattikeitto on kirkaslieminen ja siinä on runsaasti inkiväärisuikaleita. Suurena inkiväärin rakastajana olen pitänyt keitosta suuresti ja se on mukava ruokahalunherättelijä. Valitettavasti kasviskevätkääryleet eivät ole olleet vegaanisia, mutta ne ovatkin upporasvassa paistettuja ja ekstaepäterveellisä verrattuna keittoalkuruokaan.

Empire Plazan sisustus on hienostunut: materiaaleina tummaa punertavaa puupaneelia, pöytäliinat satiinintyyppistä kangasta, muutenkin paljon tummaa puuta ja mustaa. Kahden salin koristelu on hyvällä maulla toteutettu kauniilla seinäkoristeilla sekä kiinalaisilla suurehkoilla keramiikka- ja posliinivaaseilla. Empire Plazalla on myös runsaspaikkainen terassi Tennispalatsille avautuvalla aukiolla.Tällä kertaa söin ystäväni edellisellä kerralla nauttiman Paistettuja Udon-nuudeleita Lo Han tapaan. En ole 110prosenttisen varma annoksen vegaanisuudesta, mutta mielestäni tarkistimme sen tarjoilijalta melko pilkuntarkkaan viime kerralla. Annos on joka tapauksessa erittäin maittava ja niin suurikokoinen, että otin siitä jopa puolet mukaani.

Myös sekasyöjillä tarjonta on hyvää. Siskoni on kahtena kertana ottanut täytettyä mustekalaa ja äitini taas kihisevässä pannussa pöydässä valmistettavia vartaita. Annokset ovat m
odernimpia ja oivaltavampia kuin tavallisissa rupurivikiinalaisissa, ja tänne voisi tuoda hyvinkin sekasyöjän esimerkiksi treffien merkeissä.

Kasvisannosten hinta liikkuu siinä 10 ja 15 euron välimaastossa, mikä on mielestäni erittäin kohtuullinen hinta näin hyvälle ja riittoisalle ruualle.

Jälkiruokatarjonta on tavallisissa kiinalaisissa yleensä melko onneton: upporasvassa paistettua banaania/ ananasta/
mitätahansapurkkihedelmää paksussa frittitaikinassa tarjoiltuna vedeltä maistuvan vaniljajäätelön kera. Ei kovin inspiroivaa. Empire Plazan jälkiruokalistalta löytyvät myös nämä perusmätöt - todennäköisesti hienostuneemmin tarjoiltuna - mutta ensimmäisellä kerralla huomioni kiinnitti listan lopussa olevat annokset kuten Saagoa ja Verigreipin hedelmälihaa mangokookos liemessä sekä Mantelitofua. Olen tähän mennessä maistanut ainoastaan ensimmäistä vaihtoehtoa, ja jäänyt täydellisesti koukkoon. Maku on jotain täysin toisenlaista kuin aikaisemmin maistamani kiinalaiset jälkiruuat, hyvin hienostunut ja kevyt. En halua paljastaa jälkiruuasta liikaa, sillä se on parempaa yllätyksellisenä.


Voin suositella Empire Plazan kokeilemista jokaiselle pääkaupunkiseudulla liikuskelevalle vegaanille, joka haluaa kokeilla uudenlaista kiinalaista ruokaa ja ehkä venyttää kukkaronsa nyörejä vähän normaalia perusmättöä enemmän. Sopivasti Kampin kauppakeskuksessa sijaitseva ravintola on hyvällä paikalla, ja yllättäen se ei sisältä tunnu hälyisältä kauppakeskuksen meluisuudesta huolimatta.

Seuraavaksi omalla kokeilulistalla lienee ravintoloista Farang, joka oli ainakin jossain vaiheessa ottanut listoilleen täysin vegaanisen
maistelumenun hintaan 55e per henki. Kallista, mutta sivujen perusteella hyvinkin sen arvoista. Eihän noin kauniit nettisivut omaava ravintola voi olla huono, eihän? Nettisivuilla ei vain mainita tuosta vegaanisesta vaihtoehdosta mitään, joten olen lähiaikoina soittamassa ja tiedustelemassa aiheesta.

Viimeaikainen ahkera postailu johtuu siitä, että vietän todellakin tässä parin viikon syyslomaa/koeviikkoa. Sen jälkeen alkaa uusi jakso, joka on niin täynnä tekemistä että ihan hirvittää. Päivät lyhenevät ja valo vähenee eikä kuvaukselle enää riitä niin paljon aikaa. Viikonloput kuluvat lähinnä töitä tehden, joten silloinkin isompien ruokakokeilujen määrä jää pienemmäksi. Kohta alkaa kuitenkin lähes kokonaan vegaanisten ylioppilasjuhlien (kirjoitamme sekasyöjäpikkusiskoni kanssa samaan aikaan, ja hän vaatii katkarapuvoileipäkakkua sekä epävegaanista hello kitty -täytekakkua.....) valmistelu, ja sen etenemisestä tulen varmastikin raportoimaan enemmänkin.

P.S. Ystävällinen tarjoilijamme antoi minulle kysyttäessä luvan valokuvata, kunhan en kuvaa muita asiakkaita ilman heidän lupaansa.


Ei kommentteja: