marraskuuta 04, 2009

Vohvelikahvila


Tampereella käyminen on aina ilo. Pääkaupunkiseudulla lapsesta asti asuneena olen kasvanut varsin Helsinki-keskeiseksi, enkä kovin helposti muuttaisi muualle päin Suomea asumaan. Tampere on kuitenkin poikkeus. Jos mahdollinen tuleva kouluni ei sijaitsisi Helsingissä, voisin hyvinkin suunnitella asuvani Tampereella.


Veganissimon valitettavan konkurssin myötä Tampereen ykkösruokapaikka ainakin itselleni jäi avoimeksi. En ole testannut kehuttua Gopalia, mutta se on seuraavalla reissulla luvassa. Aivan sokkona ei tarvinnut kuitenkin tälläkään reissulla ympäri kaupunkia kävellä, sillä jo perinteeksi muodostunut käynti "Tampereen pienimmässä kivitalossa" sijaitsevassa Vohvelikahvilassa oli taas junalipun arvoinen.


Vohvelikahvila sijaitsee pienin kävelymatkan päässä Tampereen rautatieasemasta mukavan rauhallisella alueella. Ojakadulla on mukavanoloisia liikkeitä vintagekukkakaupasta muihin kahviloihin ja se henkii Vohvelikahvilan nettisivujen mukaan "keskieurooppalaista tunnelmaa ja elämänmenoa". Ehkä hieman liioittelua, mutta sympaattinen tämä pieni kadunpätkä on joka tapauksessa.

Kahvila on sisältä hyvin kodikas raitatapetteineen ja pienine pyöreine pöytineen. Seinille on ripustettu vaihtuva taidenäyttely, nurkkaa koristaa lapsiperheiden suosiossa oleva pehmeän pullea sohvaryhmä.

Ja ne vohvelit. Vegaanisen vohvelilistan saa pyytämällä tiskin alta - koko listasta ei ole mainintaa nettisivuilla tai kahvilassa sisällä, joten paikka taitaa haluta pitää vegeleiman poissa oveltaan. Vegaaneille on vaihtoehtona ainakin omenavohveli (pähkinärouhetta sekä vohveliin paistettuja omenanpaloja tai omenachutney vähän päivästä riippuen), pähkinäsuklaavohveli (pähkinärouhetta ja suklaakastiketta), ja kasvisvohveli (herne-maissi-paprikaseosta, sipulia, oliiveja). Taikina valmistetaan kookosmaitoon ja pakastetaan. Huonolla tuurilla vegetaikina on lopussa ja sulamiseen menee pari tuntia, joten kannattaa poiketa kahvilaan parin tunnin viivästysvarauksella. En ole kertaakaan jäänyt ilman vohvelia, mutta joutunut kylläkin jakamaan vohvelin taikinan loppumisen takia seuralaiseni kanssa.

Vohvelit ovat suhteellisen hintavia (noin 5 e), mutta ehdottomasti sen arvoisia. Vohvelit ovat mukavan rapeita ja makeisiin vohveleihin kuuluu vielä reilu määrä soijajäätelöä. Suosittelen lämpimästi!

kuva suklaapähkinävohvelista viime vuoden kesältä, ajalta, jolloin en oikein hallinnut kameraani vielä ollenkaan...


Ei kommentteja: