


Perinteinen mansikka- tai suklaapirtelö ei houkutellut, joten päädyimme kokeilemaan jotain omaperäisempää. Hakaniemen kauppahallin maustekaupasta mukaan tarttuneet kardemumman kokonaiset siemenpalot ja sitruunapippurin tapainen limepippuri pääsivät ensikokeiluun hieman uudenlaisessa ympäristössä.
Kokonaisista kardemumman siemenpaloista saadut siemenet maistuvat hyvin erilaisilta kuin kauan putkessa ja pussissa olleet toverinsa. Maku vivahtaa hieman jopa mentholiin, mutta tuo silti välittömästi mieleen äitini leipomat pullat.




Näin kesällä pirtelöön sopivia makuja voisivat olla myös valkosuklaa-raparperi (vegaanista valkosuklaata löytyy Punnitse&Säästä-liikkeistä!), kirsikka-rommi-rusina, basilika-mansikka tai inkivääri-porkkana. Uusia makuja kannattaa kokeilla rohkeasti ja lisäillä sekaan yrttejä ja erilaisia pippureita. Esimerkiksi valkopippuri on lyömätön yhdistelmä vaniljajäätelön, jäisten punaviinimarjojen ja vaahterasiirapin kera!


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti