elokuuta 08, 2011

Makaronilaatikko


Makaronilaatikko on yksi niistä ruuista, joita on tullut kovasti kaipailtua kesän helteillä. Ei siksi, että se jotenkin viilentäisi oloa tai herättäisi kuumuuden tukahduttaneen ruokahalun, vaan siksi ettei uunia vain yksinkertaisesti ole voinut pitää päällä näillä lämpötiloilla.



Makaronilaatikko

3 dl tummaa soijarouhetta
soijakastiketta
balsamicoa
kiehuvaa vettä

5-7 dl fussilipastaa tai makaronia
1 (puna)sipuli
3-5 valkosipulinkynttä
100 g metsäsieniä tai siitakesieniä
Tummansinistä Keijua paistamiseen
suolaa, pippuria, yrttimausteita

3-4 dl soijaruokakermaa (Alpro Soya)
3 rkl maustamatonta soijajogurttia (Alpro Soya)
(soijajuustoa)

Esilämmitä uuni 200°C. Sekoita kulhossa soijarouhe, soijakastiketta ja balsamicoa. Lisää kiehuvaa vettä sen verran, että soijarouhe peittyy. Nosta sivuun turpoamaan. Laita pasta kiehumaan.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Puhdista ja halkaise sienet. Kuumenna margariinia pannussa, lisää sipulit ja sienet, kuullota. Valuta soijarouheesta ylimääräinen neste ja lisää pannulle. Mausta pippurilla, suolalla ja yrttimausteilla.

Valuta pasta ja sekoita soijarouhe-sieniseokseen. Raasta halutessasi joukkoon soijajuustoa. Levitä lasiseen uunivuokaan. Sekoita soijaruokakerma ja -jogurtti, levitä makaronilaatikon päälle. Raasta soijajuustoa ja rouhi pippuria pinnalle. Paista, kunnes pinta on kullanruskea ja soijakerma on hyytynyt. Anna jäähtyä hetki, tarjoa hölskytyskurkkujen tai muiden etikkakasvisten ja ketsupin kera.


Ei kommentteja: