elokuuta 17, 2011

Tomaattipiirakka paahdetuista tomaateista



Sain idean tähän tomaattipiirakkaan What Katie Ate -blogin syötävän hyvännäköisestä tomaattipiirakasta. Vaihdoin voitaikinan tilalle rapean ruiskuoren, vuohenjuustopeston sijasta pyöräytin helpon basilikajogurtin. 

Auringon ja kesän kypsyttämät tomaatit muuttuvat uunissa paahtamisen ansiosta raikkaan kirpakoista mehevän maistuviksi. Tätä piirakkaa syödessä ei voi olla hymyilemättä, niin hyvää se on!



Tomaattipiirakka paahdetuista tomaateista
 
pohja
150g Tummansininen Keiju margariinia
2 dl täysjyväruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa 
3 rkl kylmää vettä

250-350g erilaisia tomaatteja (kirsikkatomaatteja, terttutomaatteja, pihvitomaatteja)
reilu kourallinen basilikaa
3rkl soijajogurttia
oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Esilämmitä uuni 120°C
Halkaise tomaatit ja levitä ne leikkauspinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda noin 2 tuntia.

Nypi keskenään margariini, jauhot ja suola tasaiseksi muruksi. Lisää kylmä vesi ja taputtele taikina palloksi. Kääri muoviin ja nosta jääkaappiin noin tunniksi. Nosta uunin lämpötila 220°C.

Kaaviloi taikina hyvin jauhotetulla alustalla ja nosta piirakkavuokaan, tasoita. Esipaista 220°C asteisessa uunissa 30-45 minuuttia. Sekoita monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa basilika ja soijajogurtti tasaiseksi tahnaksi. Levitä tahna esipaistetun piirakkapohjan pinnalle. Nostele basilikatahnan päälle paahdetut tomaatit, sivele pinnalle oliiviöljyä. Paista, kunnes piirakkapohja on kypsä. 

Rouhi piirakan pinnalle suolaa ja pippuria ja koristele pienillä basilikanlehdillä. Tarjoile lämpimänä.


4 kommenttia:

rosaparks kirjoitti...

Näyttää ihan mielettömän hyvältä!

Tätä on ihan pakko kyllä kokeilla!

Q kirjoitti...

Kiitos! Tämä todellakin on suussasulavaa, kokeile ihmeessä!

Luka kirjoitti...

hyvännäköinen resepti ja kuva.

esteri kirjoitti...

Hei,

Perinteiseen tapaani selasin erilaisia ruokablogeja läpi ja melkein itkua tuhersin kun en päässyt katsomaan blogiasi. Luulin jo, että olet lopettanut kokonaan tämän blogin - älä hyvä ihminen tee sitä, täällä on houkuttelevia reseptejä ja kauniita kuvia annoksista ja ruoista. Pidä blogia yllä, ja toivottavasti saat kipinän jälleen päivitellä tänne reseptejä. :)

Lämmintä kesää ja kaikkea hyvää.