syyskuuta 24, 2009

Täydellinen tomaattikastike, II osa


Edellisessä postauksessa lupasin antaa uusia ehdotuksia paprikaisen tomaattikastikkeen käyttöön. Tämä tarjoiluta
pa oli itseasiassa ensimmäinen, jonka kanssa pitkään haudutettua tomaattikastiketta tarjosin. Idean syntyjuuret sijoittuvat Etelä-Ranskaan viime kesälle. Reilimme oli taittumassa loppuaan kohden ja lepuutimme itseämme äitini ystävän kartanolla vuoristossa lähellä Nîmes´n kaupunkia. Emäntämme Ansku oli varannut meille ensimmäisiksi päiviksi valtavan määrän kikherneitä (jotka muuten maistuivat - yllättäen - niin kovin paljon paremmilta kuin täällä koto-Suomessa ja olivat ehkä 2 kertaa suurempia). Papusalaatin lisäksi päädyimme kokeilemaan tällaista pastaa.

Tomaattikastike voisi sopia myös pizzaan ketsupin sijasta, lasagneen tai pienempänä määränä jopa tofun tai seitanin marinadiksi.Paprikainen tomaattikastike
capellinin ja pestomarinoitujen kikherneiden kera
4 hengelle

paprikaista tomaattikastiketta
capellini-pastaa tai spagettia

400g tölkki(luomu)kikherneitä
1 ruukkubasilikapuska
(muita yrttejä esimerkiksi oreganoa tai ruohosipulia)
noin 50 g pinjansiemeniä
pari ruokalusikallista oliiviöljyä
(Sheese Savustettu cheddar -soijajuustoa maun mukaan)
suolaa
pippuria

koristeluun pinjansiemeniä ja yrttejä

Paahda pinjansiemeniä kuumalla pannulla. Pinjansiemenet palavat hyvin nopeasti alettuaan paahtua, joten pidä niitä koko ajan silmällä ja kääntele ahkerasti.

Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi yrtit, pinjansiemenet, oliiviöljy sekä raastettua soijajuusto. Lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria. Valuta ja huuhtele kikherneet, sekoita peston joukkoon. Kikherneet voi käyttää joko heti tai antaa niiden marinoitua yön yli.

Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan al dente. Valuta ja sekoita joukkoon kuumennettu tomaattikastike. Nosta pasta keoiksi lautasille, ripottele päälle ja ympärille marinoituja kikherneitä. Koristele yrteillä ja pinjansiemenillä.

Ei kommentteja: