huhtikuuta 15, 2011

Jogurttiblinejä, parsamoussea ja sipulia kolmella tavalla













Jogurttiblinit, parsamousse ja sipulia kolmella tavalla

parsamousse
1 nippu parsaa
3/4 purkki tofuttia
1/4 sitruunan mehu

Poista parsoista puumainen osa ja kuori. Leikkaa pois nuppuosat, säästä koristelua varten. Höyrytä parsojen varret al dente. Soseuta sauvasekoittimella. Pehmennä tofuttia haarukalla, sekoita joukkoon parsasose ja mausta sitruunalla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.


höyrytetty sipuli
Kuori yksi sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Höyrytä pehmeäksi, noin 5 minuuttia.

kuivattu sipuli
Kuori yksi sipuli ja hienonna. Kuivaa kuivurissa tai uunissa 100°C, kunnes sipuli on rapeaa ja kullanruskeaa.

punasipuli
Kuori ja hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi.


blinit 

3 dl soijajogurttia
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoa
1 tl sokeria

1 dl kuumaa soijamaitoa
1 rkl sulatettua Tummansininen Keiju -margariinia
1 tl suolaa
1 dl soijajogurttia


Kuumenna soijajogurtti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, tattarijauhot ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan kohota vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli huoneenlämmössä.

Lisää kohonneeseen taikinaan kuuma soijamaito ja margariini. Mausta suolalla. Vatkaa soijajogurtti ja lisää se taikinaan juuri ennen paistoa.

Paista blinejä runsaassa margariinissa tai öljyssä blini- tai lettupannulla.


1 kommentti:

Erik kirjoitti...

Hei,

tarkoittaakohan tofutti tässä reseptissä sour supremeä vai creamy smoothia?