huhtikuuta 15, 2011

Vegaanin pääsiäinenPääsiäisen seutuun odottaa neljän päivän vapaa, perheen kanssa sosialisointi ja tietysti hyvää ruokaa. Järjestimme viime vuonna perheillemme pääsiäisaterian, ja pöydän ääreen mahdutettiinkin 14 henkeä nauttimaan suklaista menua. 

Tänä vuonna meidän moderni menumme tulee todennäköisesti näyttämään tältä


Jogurttiblinejä, parsamoussea ja sipulia kolmella tavalla

Grillattua yrttitofua, uusia perunoita, kevätporkkanaa ja tillivaahtoa

Simasorbet, rusinakakkua ja tuoreita marjojaReseptejä seuraa tässä pitkin viikkoa. Olen viimeiset pari viikkoa seurannut päivittäin huippukokkien työskentelyä sivusilmällä lasien kiillotuksen ohessa, joten siitä inspiroituneena annokset tulevat varmaankin olemaan enemmän fine kuin home.

Olen aina ollut sitä mieltä, että kaiken maailman tofuilla on turha yrittää luoda vaikutelmaa joulukinkusta, pääsiäislampaasta tai sisäfileepihvistä. Kotona tykkään grillailla seitania ja nauttia sen lihaisasta mausta, mutta korvikkeena en sitä lihaanivieraille tarjoaisi. Lisäksi pääsiäiseen ei itselläni liity mitenkään uskonnollista latausta, enemmänkin kuplivaa iloa kevään tulosta ja herkkien silmujen vihreydestä. En siis tänäkään vuonna edes yritä huijata ketään luulemaan tofuani lampaaksi vaan sanon sen reilusti olevan tofua ja juuri siksi hyvää. 

Joitain perinteisiä juttuja kuitenkin kaipaan pääsiäiseeni, ja niistä yksi tärkeimmistä on suklaa. Mignonin suklaakonvehtien pitäisi olla vegaanisia, mutta meille tilattiin suklaamunat tänä vuonna Chjokosta. Erikoistilauksesta suklaamunat saa maidottomina, ja voin vaikka vannoa, että nämä käsin tehdyt herkut peittoavat Fazerin konvehdit mennen tullen. Myyjä muuten mainitsi tilaavansa Kluuvikadun liikkeeseen maidottomia munia myös suoramyyntiin, joten sinne vain kaikki kipinkapin suklaaherkkuja kahmimaan ja tukemaan lähituotantoa!

Rairuohon sijasta laitan varmaankin kasvamaan erilaisia versoja.

Ei kommentteja: