huhtikuuta 19, 2011

Kevätburgeri



Vegemesta on sopivasti uudella työmatkallani, ja olenkin viime aikoina useamman kerran käynyt ennen pitkää työpäivää nappaamassa napaani Schnitzelin. Odotan innolla vappuna aukeavaa uutta Roban toimipistettä, joka nettisivun tietojen mukaan on viikonloppuisin auki jopa 24h!

Vegemesta innoitti kotonakin burgereiden väsäilyyn pitkästä aikaa. Spontaani idea ei antanut tilaa omien sämpylöiden tekemiseen, sillä ruokaa piti saada heti, tai ainakin heti burgereiden kuvauksen ja stailauksen jälkeen.

Kevään kunniaksi käytimme parsaa, joka ei kylläkään ole vielä ihan parhaimmillaan, yrttejä ja keveitä makuja.




Kevätburgerit

1 pkt maustamatonta tofua
marinadi:
2 valkosipulinkynttä
tuoretta inkivääriä
sitruunamelissaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
kuivattuja yrttejä, esimerkiksi persiljaa ja korianteria
oliiviöljyä
soijakastiketta


1 puntti (valkoista) parsaa
siitakesieniä
sitruunamelissaa
minttua
sinapinversoja
maustekurkkua
Heinzin chilikastiketta
sinappikurkkusalaattia

itsetehtyjä hampurilaissämpylöitä tai vaaleaa leipää


Leikkaa tofu 5mm viipaleiksi. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Sekoita marinadin ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Marinoi tofuviipaleita vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli.


Poista parsoista puumainen osa. Kuori parsat ja höyrytä al dente. Paista siitakesienet pannulla öljyssä.


Grillaa tofuviipaleet grillissä tai parilapannulla. Kokoa burgerit. Tarjoa juuresranskalaisten tai perinteisten ranskanperunoiden kera.


Ei kommentteja: