elokuuta 04, 2011

Juustokakkua!


Blogissa on vietetty tänä kesänä hiljaiseloa työkiireiden, yleisen uupumuksen ja ajanpuutteen ansiosta. Ruuanlaitto on rajoittunut lähinnä aamuvoileipien voiteluun ja pastan keittoon. Kun asuntomme lämpötilakin on kaiken kukkuraksi noussut innokkaasti kolmenkympin korville kiitos länteen antavien suurten ikkunoiden, ei patojen ja pannujen kanssa hääriminen ole inspiroinut. 

Lupasin kuitenkin hoitaa jälkiruuan tekemisen äidin järjestämille sukupäivällisille ja pyöräytin pitkästä aikaa juustokakun. Ja siitä tulikin niin hyvää, että sitä oli pakko tehdä seuraavana päivänä uudestaan!



Sitruunainen mansikkajuustokakku

150g Digestive-keksejä
kookoshiutaleita
75g Tummansininen Keiju -margariinia

2 prk Alpro Soya maustamatonta soijajogurttia
1 prk Tofuttin maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan kuori
1 vaniljatanko tai vaniljasokeria
sokeria
1/2 - 3/4 dl perunajauhoa
(Cointreau-likööriä tai muuta sitruslikööriä)

1 litra mansikoita
mustikoita
tomusokeria

Sulata margariini. Sekoita hienoksi muruksi murskatut keksit, kookoshiutaleet ja margariinisula. Vuoraa halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Esilämmitä uuni 150°C. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Vatkaa täytteen ainekset perunajauhoja ja sokeria lukuunottamatta tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Sihtaa joukkoon perunajauhot, mausta sokerilla ja Cointreaulla. Levitä massa irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Paista 150°C kunnes pinta on lusikalla painettaessa kimmoisa, muttei vielä lohkeava. Jäähdytä ja koristele mansikoilla, mustikoilla ja tomusokerilla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Sulla on tosi hyvä blogi. Kuvat ovat kauniita ja reseptit sellaisia, joihin en ole aikaisemmin ainakaan suomalaisessa vegaaniblogimaailmassa törmännyt. Toivottavasti jaksat tulevaisuudessakin jakaa meille muille reseptejäsi! Oli minulla yksi kysymyskin koskien tätä juustokakkua. Eli onko reseptissä mainittua likööriä mahdollista korvata jollain alkoholittomalla nesteellä? Haluaisin tätä tehdä erääseen tilaisuuteen, mutta siellä on pieniä lapsia, joten likööri taitanee olla poissuljettu vaihtoehto. Oletko muuten törmännyt mihinkään varmasti vegaaniin viiniin (puna- tai valko-)? Alkosta minulle viimeksi sanottiin, että mikään viini ei ole varmasti vegaani (paitsi ilmeisesti kosher-viini, mutta sitäkin on vain punaisena, kai..).